Snart händer det!

Vart finns du, har du någon butik?
Frågan jag har hört såå många gånger kommer jag nu snart att kunna besvara och det känns fantastiskt! Lägg Hunnebergsgatan 29 på minnet!!

Under sommaren och hösten 2016 kommer en satsning ske då jag tillsammans med min formgivningskollega Riina Riskilä startar en verksamhet där vi kommer ha ateljé/verkstad och butik/showroom under samma tak på Hunneberggatan 29 i Linköping. All min verksamhet kommer från och med september månad ligga på Hunnebergsgatan.
I butiken kommer mina smycken säljas och beställningar gjorda på webben kan givetvis hämtas. Showroomet kommer fungera som en mötesplats och butik för kunder som vill beställa och/eller prova ut smycken. Jag kommer under hösten flytta min verkstad och ha hela min verksamhet under samma tak. Genom detta kommer vi kunna ha butiken öppen dagligen och jag kommer finnas på plats för att ta emot beställningar, reparationer och hantera övriga guldsmedsfrågor.
Genom att förnya och utöka verkstaden kommer jag kunna ta emot fler beställningar från mina kunder och kunna erbjuda fler tjänster.

RiinaRiskila

Vad mer än smycken? Riina Riskilä är mönsterformgivare och kommer stå för många färgstarka detaljer i butiken. Kolla in hennes hemsida med superläckra grejer Riina Riskilä Design

Vi hoppas att så småningom få med oss fler på tåget och kunna erbjuda unik formgivning och hantverk.

Stay tuned!!

Camouflaged Jewellery

labradorit

En favorit bland ädelstenarna är den fantastiska stenen labradorit. Ingen sten är den andra lik, alla med unika färgspel från violett till ljusgrönt. På bilden ser ni en slät droppformad labradorit med ett grönt färgspel, hänge i 18 K guld och oxiderad silverkedja.

Recycled heart

Även det minsta trasiga örhänge i guld går att återvinna. Här ser ni en ring silver med ett hjärta av återvunnet guld. För en mer hållbar framtid.

Kontraster i sampel, ett möte med material och människa.

Kontraster i sampel, ett möte med material och människa.

Sökandet efter kontraster har varit signifikativt i både mitt yrkesliv som guldsmed men också i mitt senare mer fria konstnärskap.
Kanske har materialkonstrasterna kommit till mer på senare tid då jag fått bekanta mig med både nya material och tekniker.
Metallen har alltid stått i fokus men sökande efter kontrasthöjande material har blivit mer och mer en del av min skapandeprocess och alla nya material ser jag som potentiella kontrasthöjare.
Kallt mot varmt, mjukt mot hårt, alla tänkbara färger mot silvrets kalla metalliska glans.

Genom Frida Haugbak kom jag i kontakt med den tovade ullen och fascinerades av råmaterialets egenskaper och olikheter från metallen.
Läs mer i följande länk.

Kontraster i samspelKontraster i samspel

Blått är flott!

Lyxen att kunna arbeta med färg!
När man arbetar ensam som jag oftast gör så lämnas man åt sina egna tankar som sällskap, det kan vara både tröttsamt och tillfredsställande. Oftast kör man bara på i samma rutiner, ibland har man ingen aning om vad som händer härnäst, men målet är väl ändå att ta sig framåt. Så här ett par månader in på det nya året har jag tagit mig tid att reflektera över mina produktarbeten, mina kunder och mina mål. Jag har många gånger stått vilse i verkstan och undrat vilken ände jag skall börja i, vad är mitt uppdrag som smyckesformgivare?

Låt oss sätta lite färg på tillvaron!

Silver behöver inte vara färglöst och intetsägande, det kan spraka av färger!
Trots att jag arbetar ensam så har jag lyxen och förmånen att ha ett otroligt kontaktnät av formgivare och konsthantverkare, alla nya material ser jag som potentiella kontrasthöjare. Det vanligaste och mest traditionella är att  använda ädelstenar  och emalj som färgkomplement, men det finns så mycket andra spännande material, ett hyvelspån kan ge en flodvåg av idéer, en ullboll kan sätta idéer i rotation och skapa kreativa samarbeten.

Nedan ser ni två olika smycken med olika accentmaterial. Ett armband med en blå sten, lapis lazuli och en ring med en tovad blå ullboll. Två helt skilda material men visst pratar de  lite samma språk? Stenen är specialslipad för armbandet och ullbollen kastade Frida Haugbak på mig och sa, gör nåt kul!  😉

Armband
Armband

 

Cocktailring i silver med tovad svensk ull
Cocktailring i silver med tovad svensk ull

 

Mer craziness!

Hej
Den senaste tiden har jag varit en mycket oduglig bloggare. Den har helt fallit offer för stress och orkeslöshet 😉
Men jag skall försöka vända den här skutan rätt igen.
Jag har en plan!!

Jag har egentligen inte känt mig speciellt ensam i mitt skapande sedan jag slutade på Linköpings universitet. Jag har aktiva konsthantverkare och designers i min närhet, vissa verkar under samma tak, andra har jag så gott som daglig kontakt med på andra sätt.
Men när det väl kommer till att sätta mig i min egna lilla verkstad så är jag ensam om att bestämma om vad hur och när jag skall göra saker och ting, jag kan ibland sakna att utmana mig som jag gjorde förr. Det var ju då jag lärde mig så otroligt mycket, speciellt om mig själv.
Det är lätt att rulla i trygga hjulspår med de leder sällan till spännande platser.
För närvarande arbetar jag mest med enkla modesmycken, återkommande modeller som säljer bra. Det är naturligtvis skitkul när man hittar en form som slår och har ett formspråk som kunderna tilltalas av. Jag kan dock sakna de här lite mes speciella utmaningarna, del lite mer galna konsthantverksprojekten.
Jag skall därför nu utmana mig själv! Jag ska få inte lite mer craziness i verkstan! =)
Förutom att Frida Haugbak och jag kokar en hemlig soppa på KSM som skall visas 23/4 på arbetsmuseet i Norrköping, så har jag en utställning i augusti i Linköping, såååå det är dags att börja jobba lite nu!!
Glada tillrop uppskattas!

 

Avslutningsvis s kan jag ju passa på att tipsa om lite nytt i webshopen 😉

Halsband struktur hjärta
Halsband, hjärta med slagen struktur, allt i silver. Halsbandets längd är ca 46 cm.
Halsband stav
Enkelt vardagssmycke i silver. Nätt kedja med fyrkantsstav ca 1,5 x 15 mm. Halsbandets totala längd är ca 43 cm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.hannahjewellery.se

http://www.fridahaugbak.com

 

https://www.liu.se/utbildning/kurs/739G08?l=sv

 

 

 

Ting och tankar och ting för tanken….

Utställningen Ting och tankar – Made in Linköping, på Östergötlands museum,  är sedan den 12 september slut.
Vi hade en liten finissage som avslut och ett kapitel var till enda med en uppföljare dagen där på när hela utställningen skulle rivas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Här packas varsamt en av skålarna i serien ”Sinne”, för att få flytta in på slottet med  självaste Elisabeth Nilsson, Östergötlands landshövding. 

Nu väntar framtiden som egen företagare samt lite mer studier på halvfart. Mer studier kan man alltid få in i livet, denna gång på KSM på campus Norrköping. 30 hp Utställningen som medium. Och med DET sagt så väntar med andra ord fler utställningar. Yeey!! Högst oklart när och var ännu men ganska troligt att det blir ett samarbete med annan formgivare och ett mycket spännande materialmöte.

Min första helt fria på egen hand, on my own, på egna stapplande ben, singelutställning blir i augusti 2016 på Slöjdgalleriet i Linköping!