Snorig småbarnsmorsa och student

Dan före dan före doppardan…

Två dagar kvar till Julafton och jag sitter nu och blundar för allt som har med jul att göra, skygglappar på för julgranen som står oklädd, ser åt andra hållet när jag går förbi tvätthögen som skall sorteras. Jag borde i själv verket inte alls vara hemma. Men i valet och kvalet, verkstad eller uppsats valde jag förvånansvärt nog uppsats. Det tillhör inte vanligheten vill jag lova! Det kan dock ha att göra med att tillåta sig själv att hasa runt  i mjukisbrallor och snörvla bäst jag vill i min ensamhet. En dagisbacill kommer sällan ensam och hela familjen har varit förkylda hela hösten/vintern.

Alla julbeställningar är avklarade och nu återstår ‘bara’ studierna…
Det mest aktuella är just nu arbetet med Stockholm Furniture  Fair www.stockholmfurniturelightfair.se
Där examenskassen på Slöjd hantverk och formgivning programmet ställer ut i Greenhouse tillsammans med andra design och hantverksutbildningar.
Mitt material består av silver och svarta rådiamanter. På bilden nedan ser ni en tankeprocess, hur skall de olika materialen föras samman och vilket uttryck skall de som en enhet förmedla? Vad är syftet och hur står det mot vårt tema  ‘Nödvändighet och estetik’. Med tanke på att det är en möbelmässa vi skall ställa ut på så har jag helt valt bort att arbeta med smycken. Men jag tar det lilla verktyget och arbetat stort. Kanske blir det en spegel, kanske blir det en krasch och sju års olycka.

Otroligt nog kommer det ett liv även efter mässarbetet och det kommer till större delen att bestå av av C-uppsats. Vilket är det jag sitter hemma med idag…

Jag läser just nu en av handling av Cilla Robach, Formens frigörelse från 2010. Mycket intressant! Jag har inte arbetat fram mitt syfte och frågeställning ännu, men jag kommer arbeta inom området konst och konsthantverk och på något sätt ställa dessa begrepp mot varandra. Med detta offentliggjort är det nu bara se till att slutföra uppdraget… ouhff!

Please like & share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *