Finding the balance

Möbelmässan är nu över och efter att ha pustat ut ett tag så är det dags att tag i studierna igen.
Det är kandidatuppsats och examensutställning som är den avslutande delen av tre års studier vid kandidatprogrammet Slöjd hantverk och formgivning på Linköpings universitet.  Jag hoppas naturligtvis att mitt gesällbrev och mitt yrkesbevis skall få en kompis, i form av ett Fil.kand diplom i formgivning och gestaltning på väggen.

Hårt slit väntar men nu är det dags att ta tag i demonerna och sätta igång att arbeta.

Till min utställning ändras visionerna nästan från dag till dag, men en sak återkommer jag till och det är att jag vill ta in färg i mitt arbete, jag vill arbeta med kulörstyrka i mitt annars ganska färglösa formspråk.
I mina tidigare arbeten har jag arbetat stilistiskt mot organiskt och sökt efter en balans mellan de två motsatta uttrycken. Genom att tillsätta färg tänker jag nu att jag skulle kunna förstärka uttrycken på olika sätt. Jag tänker mig kulörstark röd emalj mot det vita silvret och kanske svärta från oxid, för att bryta av eller förstärka effekten.
Med denna vision har jag nu börjat ta fram former i koppar som skissmaterial. Jag lämnar ganska mycket av materialets egenskaper i bearbetningen. Som till exempel hur kopparen veckar sig när jag driver. Om jag gör ett medvetet val att inte motarbeta detta så finner jag intressanta uttryck i materialet som går att förfina.

 Här är en liten skål i koppar som jag har hittat hyfsat bra balans i trots att kanterna har fått behålla sina böljande former
I tidigare drivarbete har jag också arbetat med balans i lite större format som på bilden ovan.
Please like & share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *